welcome~Rongdar Pharmaceutical Packing Co.,Ltd
language selection: englisht

FAQ

Şeffaf plastik ürün enjeksiyon kalıplama işlemi

Şeffaf plastiklerin yüksek ışık geçirgenliği nedeniyle, plastik ürünlerin yüzey kalitesi katı olmalı ve hiçbir iz, gözenek veya beyazlaşma olmamalıdır. Sis, siyah noktalar, renk değişimi, zayıf parlaklık ve diğer kusurlar, böylece hammadde, enjeksiyon işlemi boyunca ekipman. Kalıplar ve hatta ürün tasarımları katı ve hatta özel gereksinimlere büyük önem vermeli ve uygulamalıdır.





İkincisi, şeffaf plastiklerin yüksek erime noktasına ve düşük akışkanlığa sahip olmaları nedeniyle, ürünlerin yüzey kalitesini sağlamak için, makine sıcaklığı, enjeksiyon basıncı ve enjeksiyon hızı gibi işlem parametreleri çoğu zaman ince bir şekilde kalıp olmadan doldurulacak şekilde ayarlanmaktadır. Ürünün deformasyonuna ve çatlamasına neden olmak için iç gerilme meydana gelir. Bu nedenle, hammadde, teçhizat ve kalıp gereklilikleri, enjeksiyonlu kalıplama işlemleri ve ürünlerin ham madde kullanımından hazırlanmasında katı bir hazırlık yapılması gerekmektedir.



Hammaddelerin hazırlanması ve kurutulması, plastiğe herhangi bir yabancı maddenin dahil edilmesi ve dolayısıyla depolama ve taşıma nedeniyle ürünün şeffaflığını etkileyebilir. Besleme işlemi sırasında, hammaddelerin temiz olmasını sağlamak için sızdırmazlığa dikkat edilmelidir. Özellikle, hammadde ısındıktan sonra ham maddenin bozulmasına neden olan nem içerir, bu nedenle kurutulmalı ve enjekte edildiğinde, besleme haznesi besleme için kullanılmalıdır.



Kurutma işlemi sırasında, giriş havasının, hammaddelerin kirlenmemesini sağlamak için tercihen filtrelenmesi ve neminin alınması gerektiği de belirtilmelidir. Şeffaf plastik kurutma işlemi gibi kurutma işlemi: malzeme işlemi kurutma sıcaklığı (° C) kuruma süresi (h) malzeme tabakası kalınlığı (mm) Notlar pmma70 ~ 802 ~ 430 ~ 40pc120 ~ 130> 6 <30 sıcak hava sirkülasyonu kurutma pet140 ~ 1803 kullanılarak ~ 4 Sürekli kurutma besleme cihazı daha iyidir, vida ve aksesuarların içindeki hammaddelerin ve eski malzemelerin veya yabancı maddelerin kirlenmesini önlemek için namlu, vida ve aksesuarları temizlenir.



Özel olarak, zayıf termal kararlılığa sahip reçine mevcuttur, bu nedenle, vida temizleme maddesi, kullanımdan önce ve kapatıldıktan sonra parçaları temizlemek için kullanılmalıdır, böylece kirliliklere yapışmazlar, vida temizleme maddesi olmadığında, vida pe, ps ve diğer reçinelerle temizlenebilir. Geçici olarak durdurulurken, ham maddenin uzun süre yüksek sıcaklıkta kalmasını önlemek, çözeltinin düşmesine neden olmak için kurutucunun ve varilin sıcaklığı düşürülmelidir, örneğin, pc ve pmma gibi varillerin sıcaklığı 160 ° C'nin altına düşürülmelidir.



(Haznenin sıcaklığı, pc için 100 ° C'nin altına düşürülmeli) ve geri akışın zayıf olmasını veya düzensiz soğutmayı önleyerek zayıf plastik küflenmeye, yüzey bozukluklarına ve bozulmasına neden olmak için kalıbın tasarımında (ürünün tasarımı dahil) dikkat edilmesi gereken sorunlar, Genel olarak, kalıbı tasarlarken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. a = Duvar kalınlığı mümkün olduğunca muntazam olmalı, çekim açısı yeterince büyük olmalı, b = geçiş kısmı kademeli olmalıdır.



Keskin köşeleri önlemek için yumuşak geçiş. Keskin kenarlar üretilir, özellikle pc ürünlerinin boşlukları olmamalıdır; c = kapılar. Akış kanalı mümkün olduğu kadar geniş ve kalın olmalı ve kapı konumu büzülme yoğunlaşma sürecine göre ayarlanmalıdır, gerekirse soğuk kuyu eklenmeli, d = kalıp yüzeyi pürüzsüz olmalı ve pürüzlülüğü düşük (tercihen 0,8'den az); e = egzoz delik. Tank, havayı ve gazı erimiş halde boşaltmak için yeterli olmalıdır, f = PET hariç, et kalınlığı çok ince olmamalı, genellikle 1 mm'den az olmamalıdır.   Daha


Navigation

    News Center

      contact us

      CONTACT US


      Rongdar (China )

      E-mail:info@rongdar.com

      Phone:8615000928169

      Whatsapp:8615000928169

      www.rongdar.com

      Add: Cangzhou City, Hebei province,China .